(0527) 612 119 receptie@kg-tandartsen.nl
Kosten

Wat kost een tandartsbehandeling?

Wat een behandeling voor de tandarts kost hangt af van uw persoonlijke situatie en bij welke verzekering u bent aangesloten. Voor kinderen tot 18 jaar geldt dat alle reguliere tandartsbehandelingen, met uitzondering van orthodontie, gratis zijn. Voor alle patiënten vanaf 18 jaar geldt dat uw ziektekostenverzekeraar tot een bepaalde hoogte tandheelkundige behandelingen vergoedt. Hoeveel dit is en wat er allemaal vergoed wordt is bekend bij uw verzekeraar. U kunt bij ons een gespecificeerde kostenbegroting opvragen. Hierin is uitgesplitst wat uw ziektekostenverzekering betaald en wat uw eigen bijdrage is.

Hoe ontvangt u uw tandartsrekening?

In onze praktijk geven wij u graag alle aandacht en goede zorg. Daarom werken wij samen met Infomedics. Infomedics is een professioneel en betrouwbaarbedrijf dat gespecialiseerd is in facturering en administratieve diensten voor de gezondheidszorg. Ze bieden ondersteuning aan zorgaanbieders bij het afhandelen van de financiële aspecten van hun diensten. Wij hebben het versturen en innen van onze rekeningen aan hen uitbesteed. Onderstaand enkele punten die relevant zijn met betrekking tot Infomedics:

Uw gegevens zijn veilig
Infomedics hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacygevoelige gegevens. Het bedrijf is daarom ISO27001 gecertificeerd, net als alle dienstverleners die Infomedics inschakelt om uw rekening te kunnen maken en versturen. Deze certificering wordt elk jaar opnieuw beoordeeld en vernieuwd. Meer over privacybescherming leest u op www.infomedics.nl/privacy.

Wat staat er op uw zorgrekening?
Uw rekening is opgebouwd uit de verrichtingen die wij tijdens de behandeling hebben uitgevoerd. Bij elke verrichting hoort een vast tarief dat door de Nederlandse Zorgautoriteit is vastgesteld.

Uw rekening op papier of online?
Als u uw rekening online wilt afhandelen heeft onze praktijk uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer nodig. Deze gegevens worden door Infomedics gebruikt om u veilig toegang te verlenen tot het online portaal waar uw rekening klaarstaat. Als u inlogt op uw Infomedics portaal, vult u de SMS-code in die u van Infomedics ontvangt. Wilt u uw rekening liever op papier ontvangen, dan kunt u dat op uw portaal zo instellen. Meer informatie vindt u op www.infomedics.nl.

Facturering
Infomedics verzorgt de facturering voor tandartspraktijken en andere zorgverleners. Ze sturen facturen namens de zorgaanbieder naar de patiënten of naar de zorgverzekeraars, afhankelijk van de situatie.

Betalingsregeling
Infomedics hanteert een betalingstermijn van 30 dagen. Lukt het niet om op tijd te betalen, neem dan zo snel mogelijk contact op via de website www.infomedics.nl of met de Servicedesk van Infomedics op 0900 – 404 94 04 (€ 0,35 per gesprek). Infomedics biedt (Kostenloze) betalingsregelingen aan patiënten die hun rekeningen niet direct kunnen voldoen. Dit stelt patiënten in staat om in termijnen te betalen, waardoor de financiële last wordt verlicht.

Online betalingen
Infomedics faciliteert ook online betalingen, zodat patiënten hun rekeningen gemakkelijk kunnen betalen via een beveiligd online platform. Dit biedt gemak en flexibiliteit voor zowel de zorgaanbieder als de patiënt.

Klantenservice
Infomedics heeft een klantenservice die vragen van zowel zorgaanbieders als patiënten kan beantwoorden met betrekking tot facturering en betalingen. Ze kunnen helpen bij het oplossen van eventuele problemen of het verstrekken van informatie over facturen en betalingen. Bezoek voor meer informatie de website www.infomedics.nl of bel de Servicedesk van Infomedics op 0900 – 404 94 04 (€ 0,35 per gesprek).

Wilt u de kosten van uw bezoek of behandeling bij Kockelbergh & Gibson Tandartsen in kaart brengen?

Indien u vooraf wilt weten wat de kosten zijn voor een behandeling, dan maken wij graag een offerte voor u. Voor offertes maken wij gebruik van Pien Support. Hierdoor weet u als patiënt van tevoren of en hoeveel er vergoed wordt.

×

Hoe kunnen wij u helpen?

× Hulp nodig?