Implantologie

Implantologie

 

Bij het ontbreken van geschikte eigen tanden of kiezen  kan er een kunstmatige wortel of tand worden vastgemaakt in de kaak: een implantaat. Een implantaat kan zowel een kies alsook een voortand vervangen. Door het gebruik van implantaten kunnen problemen als niet goed kunnen eten, drinken, praten en lachen opgelost worden.

Met een goed functionerend gebit en stralende lacht loopt u weer bij ons uit de praktijk.

Wat zijn implantaten?

Een implantaat is te  vergelijken met een soort titanium kunstwortel. Deze kunstwortel wordt als een schroefje in het kaakbot geplaatst op de plek waar normaal gesproken uw eigen, natuurlijke wortel zou moeten zitten. Het titanium implantaat bestaat uit lichaamsvriendelijk materiaal, wordt zelden afgestoten en groeit in korte tijd stevig vast in het kaakbot. 

Een implantaat heeft een doorsnede van zo’n 4 millimeter en is 10 tot 16 millimeter lang. De plaatsing van het implantaat in de kaak gebeurt onder plaatselijke verdoving. Het implantaat biedt houvast voor een kroon, brug of een klikgebit.

Kunstgebit

Als te veel tanden ontbreken of niet te herstellen zijn, is een kunstgebit soms de enige oplossing. Er zijn twee veel voorkomende vormen: de immediaatprothese en de overkappingsprothese. Voor de immediaatprothese wordt eerst een kunstgebit gemaakt, dat zoveel mogelijk op uw gebit van vroeger lijkt. Er worden afdrukken van uw gebit gemaakt en er wordt naar de kleur gekeken. Als het gebit klaar is, worden uw tanden en kiezen getrokken. Dan wordt het gebit meteen in de mond geplaatst, zodat het als een soort verband meehelpt met de wondgenezing.

Als de wortels van sommige tanden of kiezen nog goed genoeg zijn, kunnen ze als steun voor het kunstgebit dienen. Dan wordt een overkappingsprothese gemaakt. Die zit steviger en uw mond blijft in betere conditie. Een goede mondhygiëne blijft van essentieel belang.

Als er nog veel tanden goed zijn, kunnen de ontbrekende tanden worden aangevuld met een plaatje of een frame. Een plaatje is van kunsthars en zit relatief los in de mond. Een frame is van metaal en zit met haakjes (ankertjes) vast aan uw eigen tanden.

Als u net uw kunstgebit heeft gekregen, zult u de eerste dagen pijn voelen. Toch moet u het gebit inhouden voor een goede genezing. Later kan de tandarts aanpassingen aan het gebit doen om de pasvorm te verbeteren. Kies de eerste dagen voor zacht voedsel, zodat u kunt wennen met eten. U zult in het begin ook moeten oefenen om te spreken met een kunstgebit. Net als gewone tanden moet een kunstgebit goed worden schoongehouden. Gebruikt u hiervoor een protheseborstel, water en tandpasta.

Overige behandelingen

Naast implantologie, kunt u bij ons ook terecht voor andere tandzorg. Samen met collega tandartsen geven wij ook op verwijzing  de volgende behandelingen: algemene tandheelkunde, orthodontie en kindertandheelkunde.

Wij zijn verhuisd!

Op vrijdag 23 december 2022 is Tandartspraktijk Kockelbergh & Gibson verhuisd naar een nieuwe locatie.
U vindt ons nu aan de Beursstraat 10-12 in het centrum van Emmeloord, op ongeveer 250 meter van de huidige praktijk.

×

Hoe kunnen wij u helpen?

× Hulp nodig?