Orthodontie

Orthodontie

Staan uw tanden of dat van uw kind scheef? Dan is orthodontie de oplossing voor u. Hierbij optimaliseren wij d.m.v. een beugel de stand van de tanden in de kaak. Het hebben van een beugel zorgt uiteindelijk niet alleen voor een mooiere glimlach. Het heeft ook praktische voordelen zoals het gezond blijven van het gebit en het zorgt ervoor dat u beter kunt bijten, kauwen en praten. Een beugel wordt vaak toegepast bij  kinderen, maar ook volwassenen kunnen door een beugel geholpen worden.

Uw tandarts kunt u hiervoor naar de orthodontist verwijzen.

De orthodontist begint met te onderzoeken welke verbeteringen er nodig zijn. Er worden röntgenfoto’s en gebitsafdrukken gemaakt. Er zijn verschillende soorten beugels: vaste beugels, uitneembare beugels (buitenboordbeugels en blokbeugels) en onzichtbare beugels (Invisalign beugel). Welke beugel er nodig is, hangt af van wat er precies aan de hand is.

In het begin is het vaak wennen aan de beugel en kunnen de tanden gevoelig zijn. De beugel wordt regelmatig, bijvoorbeeld eens per maand, strakker gezet. Het is niet verstandig om kauwgom te eten of frisdrank te drinken  als men een beugel draagt, en het is extra belangrijk om goed te poetsen eventueel aanvullend spoelen met natriumfuoride.

Als de tanden eenmaal rechtstaan, wordt vaak nog een poosje een ‘retentiebeugel’ voorgeschreven. Dat is een kleine beugel of een metalen draad die zorgt dat de tanden niet weer scheef gaan groeien.

Beugel volwassenen

Bent u niet tevreden met uw gebit? Geen zorgen, daar kunnen we wat aan doen! De tijd dat beugels alleen voor kinderen waren is voorbij. Veel volwassenen zien het mooie resultaat bij hen kinderen of kleinkinderen en willen ook zo’n mooie glimlach. Ook de (zo goed als) onzichtbare beugels verlagen de drempel om aan een beugel te beginnen. Net als het feit dat de prijzen voor orthodontie de afgelopen jaar flink gedaald zijn.

Wilt u een beugel laten zetten? Neem dan contact met ons op voor een afspraak. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Overige behandelingen

Naast Orthodontie, kunt u bij ons ook terecht voor andere tandzorg. Samen met collega tandartsen geven wij ook de volgende behandelingen: kindertandheelkunde, algemene tandheelkunde en implantologie

Wij zijn verhuisd!

Op vrijdag 23 december 2022 is Tandartspraktijk Kockelbergh & Gibson verhuisd naar een nieuwe locatie.
U vindt ons nu aan de Beursstraat 10-12 in het centrum van Emmeloord, op ongeveer 250 meter van de huidige praktijk.

×

Hoe kunnen wij u helpen?

× Hulp nodig?