(0527) 612 119 receptie@kg-tandartsen.nl
Onze behandelingen

Behandelingen Tandartsenpraktijk Kockelbergh & Gibson

Bij Tandartsenpraktijk Kockelbergh & Gibson Tandartsen kunt u terecht voor algemene tandheelkunde, implantologie en orthodontie. Met onze moderne apparatuur en vakkundig team, zorgen wij samen voor een optimale mondhygiëne van onze patiënten. Ook bij angst voor de tandarts bent u bij ons aan het juiste adres. Doordat wij gebruik maken van elektrisch computergestuurd verdoven hoeft u niet langer bang te zijn voor het verdoven en wordt een bezoek aan de tandarts al gauw een stuk prettiger!

De nieuwste apparatuur

Als moderne tandartspraktijk streven we ernaar te werken met de nieuwste apparatuur en technologieën om onze patiënten de best mogelijke zorg te bieden. We begrijpen dat geavanceerde apparatuur bijdraagt aan meer nauwkeurige diagnoses, efficiëntere behandelingen en een betere patiëntervaring. Hier zijn enkele voorbeelden van de nieuwste apparatuur die we mogelijk in onze praktijk gebruiken:

  • Digitale röntgenapparatuur: In plaats van traditionele filmröntgenfoto’s maken we gebruik van digitale röntgenapparatuur. Dit biedt voordelen zoals snellere beeldvorming, lagere stralingsniveaus en de mogelijkheid om de beelden direct op een computerscherm te bekijken.

  • Intraorale camera’s: Deze kleine camera’s worden gebruikt om gedetailleerde beelden van de tanden, het tandvlees en andere mondstructuren te maken. Het stelt ons in staat om de mondgezondheid te visualiseren, problemen te identificeren en de voortgang van de behandeling te volgen.

  • CAD/CAM-technologie: Met behulp van computerondersteunde ontwerp- en fabricagetechnologie kunnen we digitale afdrukken van uw gebit maken en deze gebruiken om restauraties zoals kronen, bruggen en facings nauwkeurig te ontwerpen en te vervaardigen.

  • Lasers: Tandheelkundige lasers worden gebruikt voor een verscheidenheid aan behandelingen, waaronder tandvleesbehandelingen, tandheelkundige chirurgie, cariësverwijdering en het bleken van tanden. Ze bieden precisie, minimaliseren ongemak en bevorderen sneller herstel.

  • Automatische verdovingssystemen: We maken mogelijk gebruik van geavanceerde apparaten die zorgen voor een nauwkeurige en comfortabele toediening van verdoving tijdens behandelingen, waardoor ongemak en pijn worden verminderd.

Het is belangrijk op te merken dat de beschikbaarheid van specifieke apparatuur kan variëren afhankelijk van de tandartspraktijk. We streven er echter naar om voortdurend te investeren in nieuwe technologieën en apparatuur om onze patiënten de best mogelijke zorg te bieden. Bij een bezoek aan onze praktijk kunt u verzekerd zijn dat we gebruik maken van moderne apparatuur om uw tandheelkundige ervaring zo comfortabel en efficiënt mogelijk te maken.

3Shape 3D Scans

Kockelbergh & Gibson Tandartsen werkt met de 3Shape TRIOS: een digitale mondscanner die geavanceerde technologieën gebruikt om zelfs in zeer complexe klinische situaties een hoge kwaliteit te bewerkstelligen.Door de geavanceerde 3D-fototechniek van de 3Shape mondscanner van TRIOS zijn wij in staat om uw gebit nog gedetailleerder in kaart brengen. Zelfs de kleur van uw tanden kan heel nauwkeurig bepaald worden.Zodra de scan klaar is, worden de gegevens met één druk op de knop digitaal verzonden naar ons tandtechnisch laboratorium. Daar zijn ze in staat een perfect model te frezen, waarop kronen, bruggen en andere tandtechnische producten vervaardigd kunnen worden. Deze snelle en moderne techniek dient het comfort van onze cliënten en daar zijn wij heel blij mee.

Waarom Digitaal Scannen 3D Scans?
Wij kiezen voor het maken van een digitale scan omdat:

  • het voor u comfortabel is
  • een digitale scan zeer nauwkeurig en de pasnauwkeurigheid van uw kroon, brug of dus ook uitmuntend is;
  • we het milieu op deze manier niet meer hoeven belasten met afdruklepels en chemische afdrukmaterialen;
  • het resultaat van de afdruk direct zichtbaar is. Daardoor kunnen we efficiënter met het laboratorium overleggen en is uw werk eerder klaar.

Nieuwsgierig naar de 3Shape mondscanner van TRIOS? Bekijk de video!

Behandeling met lachgas

Als tandartspraktijk bieden we lachgasbehandelingen aan voor patiënten die angst of nervositeit ervaren tijdens tandheelkundige ingrepen. Lachgas, ook wel bekend als inhalatiemengsel of kalmerend gas, is een mengsel van stikstof en zuurstof dat via een masker wordt toegediend en wordt ingeademd door de patiënt.

Deze behandeling is voor iedereen, jong en oud die bang is voor de tandarts. Wat doet lachgas en voor wie is een behandeling met lachgas geschikt? Hoe gaat het in zijn werk en is het veilig? Op een aantal vragen geeft deze info een antwoord.

Nieuwsgierig naar de behandeling met lachgas? Klik op de knop “Meer info” of bekijk de video!

Electronisch computergestuurd verdoven

In onze praktijk maken wij gebruik van iCT (elektrisch computergestuurd verdoven). Bent u bang voor de tandarts omdat hierbij naalden aan te pas komen? Maakt u zich dan niet langer zorgen en laat ons om u ontfermen.

Wij maken gebruik van STA The Wand.  Het STA-systeem (Single Tooth Anesthesia) is een apparaat waarmee de patiënt pijnloos kan worden verdoofd en heeft vele voordelen. Het gebruik van STA The Wand kan bijdragen aan een comfortabelere en minder pijnlijke ervaring tijdens tandheelkundige procedures.

Met STA The Wand wordt de verdovingsvloeistof zeer precies en gecontroleerd toegedient. Daardoor kunnen wij de stroom van de verdoving beter  regelen. Hierdoor ervaart de patiënt minder ongemak en pijn, wat kan helpen om angst en spanning te verminderen.
Daarnaast zorgt het computergestuurde systeem ervoor dat de verdovingsvloeistof geleidelijk en nauwkeurig wordt afgegeven, waardoor het gevoel van druk en ongemak tijdens de injectie wordt geminimaliseerd. Dit draagt bij aan een meer ontspannen en comfortabele verdoving voor uw als patiënt.Het ergonomische ontwerp van STA The Wand biedt ons als tandarts een betere controle en stabiliteit bij het toedienen van de verdoving. Dat resulteert in nauwkeurige en effectieve verdovingen, zelfs op lastig bereikbare plaatsen in de mond.

Eindelijk een verdoving zonder pijn en zonder risico!
Het feit dat wij STA The Wand gebruiken, toont aan dat wij ons inzetten voor het bieden van hoogwaardige zorg en het minimaliseren van ongemak voor onze patiënten. Het is een waardevol instrument dat kan bijdragen aan een positieve tandheelkundige ervaring en het opbouwen van vertrouwen bij onze patiënten.

Wortelkanaalbehandeling

Met een wortelkanaalbehandeling kan een tand of kies worden behouden en kan pijn, verkleuring of een ontsteking worden weggenomen. Onder goede verdoving en met behulp van een operatiemicroscoop, wordt het inwendige van een tand of kies schoongemaakt en opgevuld.

Voor het uitvoeren van wortelkanaalbehandelingen maken wij gebruik van  roterende vijlen, aangestuurd door computerondersteunde apparatuur. Hiermee kunnen wij perfecte kanaalbehandelingen uitvoeren. Zo krijgt u een perfect afgevormd kanaal en kunnen wij met deze computer op de meest moeilijke plekken behandelen.

Digitale afdrukken van kronen & bruggen

Om een kroon of brug te kunnen vervaardigen, dienen wij eerst alle details van uw gebit te hebben. Waar u vroeger moest happen, maken wij tegenwoordig waar mogelijk gebruik van een mondscanner om digitale afdrukken van kronen en bruggen te maken. Tijdens het scannen worden er 3D beelden gemaakt van uw gebit, die vervolgens digitaal worden verwerkt tot een precisie model van uw gebit.

×

Hoe kunnen wij u helpen?

× Hulp nodig?