(0527) 612 119 receptie@kg-tandartsen.nl
Tandheelkunde

Algemene tandheelkunde

Als tandartspraktijk zijn we toegewijd aan het leveren van hoogwaardige tandheelkundige zorg aan onze patiënten. Ons team van tandartsen, orthodontisten, tandprothetiekers en andere specialisten werkt samen om een uitgebreid scala aan tandheelkundige diensten aan te bieden.

Onze tandheelkundige zorg omvat onder andere:

Algemene tandheelkunde

Bij ons kunt u terecht voor algemene tandheelkunde. Dit is het planmatig verhelpen van klachten en het aanbieden van periodieke controles van het gebit. Onder algemene tandheelkunde verstaan we: preventieve tandheelkunde, restauratieve tandheelkunde, pijnbehandeling, kroon- en brugwerk en het aanmeten en maken van protheses.

Periodieke gebitscontrole

Om uw gebit in een uitstekende staat te houden, is het belangrijk om periodiek langs te komen voor gebitcontroles. We bieden routinematige controles, gebitsreiniging, vullingen, wortelkanalen en andere behandelingen om uw mondgezondheid te behouden. Tijdens de (half)jaarlijkse gebitscontrole beoordelen wij uw gebit op de volgende punten:

 • Esthetiek en functionaliteit van uw gebit
 • Tandsteen
 • Mondhygiëne
 • Tandbederf/gaatjes
 • Ontstekingen aan de tandwortel
 • Tandvleesproblemen

Preventieve zorg

We moedigen regelmatige controles en reinigingen aan om tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen. We geven ook advies over mondhygiëne en bieden fluoridebehandelingen en sealants aan om uw tanden te beschermen.

Cosmetische tandheelkunde

We bieden diverse cosmetische behandelingen, zoals tanden bleken, het plaatsen van facings, esthetische tandheelkundige kronen en bruggen, en het herstellen van een ongelijke glimlach.

Digitaal afspraak maken

U kunt bij ons eenvoudig online een afspraak maken voor een halfjaarlijks consult- en/of controle afspraak. Ook kunt u hier uw consult- en/of controle afspraak verzetten. Behandelafspraken kunnen alleen telefonisch worden verzet.

Tandvleesproblemen

Veel mensen hebben last van pijn en bloedend tandvlees bij het poetsen. Tandvlees waaraan niets mankeert is sterk, soepel en lichtroze van kleur en bloedt niet. Gezond tandvlees is de basis voor een goed gebit. Tandvlees bedekt het kaakbot wat er voor zorgt dat de tanden en kiezen op de goede plek blijven zitten. Daarnaast gaat tandvlees infecties tegen. Het bedekt het kaakbot, de tanden en kiezen. Daardoor vermindert de kans op tandvleesinfecties en tandbederf.

Wanneer de gezondheid van uw tandvlees tekortschiet, ontstaan er tandvleesklachten en tandvleesproblemen. U herkent ze aan (één of meer van) de volgende symptomen:

 • Tandvlees is gevoelig, rood en voelt pijnlijk aan
 • U heeft tand- en kiespijn
 • Er vindt zwelling, terugtrekking en bloeding van het tandvlees plaats
 • U heeft gezwollen lymfeklieren in de hals
 • U heeft een opgezwollen kaak of gezicht

Tandvleesproblemen voorkomen:
Voorkomen is altijd beter dan genezen. Om tandvleesproblemen te voorkomen is een goede mondhygiëne van belang. De veroorzaker van ontstoken tandvlees is in de meeste gevallen tandplak. Het is dus van belang om zelf uw mond goed schoon te houden, maar ook (half)jaarlijks naar de tandarts te gaan.

Plaatsen van kronen & bruggen

Wanneer er teveel tandweefsel verloren is gegaan en er onvoldoende houvast voor een vulling is, kunt u kiezen voor het plaatsen van een kroon. Een kroon is een beschermkapje, gemaakt van porselein of metaal, dat over de geslepen tand wordt vastgelijmd. Door het natuurlijk ogende materiaal krijgt de kroon dezelfde kleur als uw eigen tanden waardoor dit niet opvalt.

Om een kroon of brug te kunnen vervaardigen, dienen wij eerst alle details van uw gebit te hebben. Waar u vroeger moest happen, maken wij tegenwoordig gebruik van een mondscanner om digitale afdrukken van kronen en bruggen te maken. Tijdens het scannen worden er 3D beelden gemaakt van uw gebit, die vervolgens digitaal worden verwerkt tot een precisie model. Met dit systeem hoeft u niet te happen en kan de kroon dezelfde dag nog worden vastgezet.

Indien u één of meerdere tanden of kiezen mist, kunnen wij een brug plaatsen om deze open ruimtes te vervangen. Een brug wordt altijd verankerd aan aangrenzende, natuurlijke tanden. Het omspant dus de lege ruimte waar normaalgesproken uw tand of kies zou moeten zitten. Ook bij een brug gebruiken wij natuurlijk ogende materialen zodat de brug dezelfde kleur krijgt als uw natuurlijke tanden.

Trekken van tand of kies

Als een tand of kies erg beschadigd is, erg scheef zit of geen houvast meer heeft in het kaakbot, kan het nodig zijn om deze te trekken. U krijgt een plaatselijke verdoving voor het gebied rond de tand/kies of een hele kaak. Dan wordt met instrumenten de tand of kies voorzichtig losgewrikt en getrokken. De wond wordt gehecht met hechtgaren, dat vanzelf verdwijnt. Als u pijn voelt nadat de verdoving is uitgewerkt, kunt u een paracetamol nemen. Na de behandeling kunt u eventueel last krijgen van wat koorts, enige zwelling, nabloeding of een ontsteking. Overleg met uw tandarts wat u dan moet doen. Let op: als u antistollingsmiddelen gebruikt of hartklachten heeft, zijn er extra voorzorgsmaatregelen nodig voor het trekken van tanden of kiezen! Meld dit dan ook voorafgaand aan de behandeling.

Overige tandzorg behandelingen

Naast algemene tandheelkunde kunt u bij ons ook terecht voor specialistische tandzorg. Samen met collega tandartsen geven wij ook de volgende behandelingen:

 • Othodontie: In samenwerking met orthodontist J.W.M. Schoonderbeek bieden we orthodontische behandelingen aan, waaronder beugels, Invisalign en andere apparaten om gebitsafwijkingen te corrigeren en een mooie, evenwichtige glimlach te bereiken. Zie ook: orthodontie
 • Tandprothetiek: Onze tandprothetiekers zijn gespecialiseerd in het vervaardigen en plaatsen van protheses, zoals kunstgebitten, partiële protheses en implantaten, om ontbrekende tanden te vervangen en de functionaliteit en esthetiek van uw gebit te herstellen.
 • Implantologie: We bieden implantologische behandelingen, waarbij tandheelkundige implantaten worden geplaatst om ontbrekende tanden te vervangen. Dit omvat het hele proces van planning, plaatsing en restauratie van implantaten. Zie ook: implantologie
 • Mondchirurgie: Onze tandartsen voeren eenvoudige tandextracties en andere mondchirurgische ingrepen uit, zoals het verwijderen van verstandskiezen, implantatie van tandheelkundige implantaten en bottransplantaties.
 • Kindertandheelkunde: Juist voor kinderen is een goede verzorging van de mond zeer belangrijk! Neem daarom uw kind vanaf 2 jaar mee naar de tandarts, zodat hij/zij kan wennen aan de praktijk. Zo leert uw kind spelenderwijs het belang van een gezond gebit. Zie ook: kindertandheelkunde.

 

Dit is slechts een overzicht van de tandheelkundige zorg die we aanbieden. We streven ernaar om persoonlijke zorg van hoge kwaliteit te leveren en te voldoen aan de unieke behoeften van elke patiënt. Of het nu gaat om een routinecontrole, een cosmetische verbetering of een complexe behandeling, we staan klaar om u de best mogelijke tandheelkundige zorg te bieden. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken of voor meer informatie.

×

Hoe kunnen wij u helpen?

× Hulp nodig?